Thuiswerken is op dit moment de norm, maar zal ook zeker in de toekomst belangrijk blijven. Het jaar 2020 heeft ons laten zien dat er erg veel mogelijk is. Vaak is een laptop en een goede internetverbinding al voldoende om aan de slag te gaan. Genoeg redenen om een top tien samen te stellen van beroepen die je vanuit huis kunt uitoefenen.

1 Affiliate marketing

Met deze baan promoot je producten van bedrijven bij de consument. Voor elk verkocht artikel ontvang jij een commissie. Voordeel hiervan is dat je niet gebonden bent aan kantoortijden. Je kunt werken zolang en wanneer jij maar wilt. Daarnaast is dit heel goed te combineren met je eventuele huidige baan.

2 Tekst schrijver/copywriter

Kun jij pakkende en duidelijke teksten schrijven, dan is dit wellicht jouw perfecte thuiswerkbaan. Vaak zijn bedrijven op zoek naar tekst schrijvers/copywriters om teksten bij een bepaald product te schrijven. Dit kan zijn voor hun website, Facebookpagina of Instagram.

3 Klantenservicemedewerker

Werk je liever niet als ZZP’er, maar ga je voor meer zekerheid, dan is een thuiswerkbaan als klantenservicemedewerker wellicht iets voor jou. Je krijgt per uur betaald en je hebt daarmee zekerheid van inkomen.

4 Vertaler

Misschien had je hier nog niet aan gedacht, maar een baan als vertaler is ook een mooie thuiswerkbaan. Heb je een talenknobbel en een diploma van bekwaamheid, dan kun je aan de slag. Je krijgt vaak per woord betaald, dus jij bepaalt hoeveel je verdient.

5 Webdeveloper

Ben je goed in het maken van websites en onderscheid jij je van de rest? Dan is een baan als webdeveloper misschien iets voor jou. Bedrijven zijn altijd op zoek naar talent. Een mooie baan waarvoor je vaak per opdracht betaald krijgt. Hoeveel je verdient hangt af van je talent.

6 Huiswerkbegeleider

In periodes, waarin veel kinderen vanuit huis lessen volgen is het voor sommigen lastig om goede cijfers te halen. Een huiswerkbegeleider kan hier uitkomst bieden. Buiten de schooltijden om kun je leerlingen bijstaan in het maken van hun huiswerk, om zo toch tot mooie resultaten te komen.

7 Online Marketing Specialist

Deze baan is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bedrijven weten mooie producten te maken, maar hoe dit online kan worden aangeprezen is voor veel bedrijven lastig. Hier komt de Online Marketing Specialist om de hoek kijken. Hij of zij weet hoe je de producten online aan de man moet brengen, bij de consument. Een goede Marketing Specialist is dan ook goud waard.

8 Grafisch Ontwerper

Ben je creatief, dan is dit misschien wel een goede thuiswerkbaan voor jou. Jij zorgt voor een huisstijl dat past bij het bedrijf dat jou inhuurt. Je maakt logo’s, briefpapier en geeft invulling aan de lay-out van de website.  Jij weet als geen ander welk design het beste past bij het bedrijf waar je voor werkt.

9 Planner

Tot voor kort werkten planners vaak vanuit een kantoor, maar dit is in 2020 wel veranderd. En waarom ook niet. Wanneer jij beschikt over een laptop met het planningsprogramma en een telefoon kun je meteen aan de slag. Je werkt voor een werkgever en hebt daarmee zekerheid van inkomsten.

10 Data analist

Ben je gek op cijfers en weet je hoe je een grote stroom aan data moet vertalen naar heldere informatie, dan is dit wellicht een geschikte baan voor jou. Data analisten zijn voor veel bedrijven heel belangrijk, omdat zij gegevens verzamelen en deze vertalen naar informatie voor de directie. Op basis van deze informatie worden vaak besluiten genomen die beslissend zijn voor het bedrijf.

Maak er werk van

Om te achterhalen welke thuiswerkbanen er nog meer zijn kun je bijvoorbeeld vacaturesites bezoeken en selecteren op thuiswerk. Je kunt verrassende banen voorbij zien komen waar jij in eerste instantie misschien nog niet aan had gedacht. Een goed voorbeeld is de Nationale Vacaturebank. Maar werk je liever als ZZP’er, dan is LinkedIn ook een goede manier om opdrachten binnen te halen. Presenteer jezelf en geef aan waar jouw talenten liggen. Zorg dat je lid wordt van meerdere groepen waar opdrachtgevers hun projecten publiceren en waar jij je diensten kunt aanbieden.