De beste boeken over solliciteren

De beste boeken over solliciteren

Wij kunnen als geen ander, jouw cv of sollicitatiebrief nakijken, voor het maximale resultaat! Maar jij zult zelf iets op schrift moeten zetten, voordat wij het kunnen controleren.

Hieronder vind je de beste boeken over solliciteren die je kunnen helpen bij het schrijven van een goede cv, of een mooie sollicitatie- / motivatiebrief. Daarnaast hebben wij een aantal boeken toegevoegd die je kunnen helpen bij het voeren van een sollicitatiegesprek of het volgen van een assessment. Want met deze hulp en onze controle, is de kans wel groot dat jij wordt uitgenodigd voor een gesprek!

CV's schrijven voor Dummies
cv schrijven voor dummies boek

Ook al heb je nog zo’n sterke sollicitatiebrief geschreven, als je cv er niet uitziet kun je die baan wel op je buik schrijven. Sterker nog: vaak wordt er eerst geselecteerd op cv’s en wordt pas daarna naar de brieven gekeken. Een goed opgebouwd cv is dus van cruciaal belang als jij die droombaan wilt pakken. Dit handige boekje staat vol tips om een geweldig cv te schrijven.

Assessment doen - nieuwe editie
Assessment doen boek

Veel mensen zien op tegen een assessment of psychologisch onderzoek. Niet helemaal onlogisch, want er hangt vaak veel van af. Maar met een goede voorbereiding hoeft niemand bang te zijn. Het assessment kent tal van varianten, zoals selectie-, ontwikkelings-, loopbaan- en e-assessments.
Bas Kok (Amsterdam, 1966 ) is een Nederlands auteur en studeerde psychologie.

Succesvol Solliciteren (met zelftests)
succesvol sollciteren boek

Wilt u van beroep veranderen of bent u nog op zoek naar uw droombaan? Tussen het grote aantal sollicitanten zult u dankzij dit boek beslist op een positieve manier opvallen. U leert hoe u zich in alle fasen van het sollicitatieproces van uw beste kant kunt laten zien. Veel praktische oefeningen, voorbeelden met commentaar en tekstideeën. Inclusief zelftests.

Solliciteren via LinkedIn
succesvol solliciteren via linkedin

Al sinds 2009 het bestverkochte sollicitatieboek! Netwerken is dé manier om nieuw werk te vinden. En dit gebeurt steeds meer online. Vooral LinkedIn is een veelgebruikt netwerk om je zakelijke contacten mee te onderhouden. En daarmee is het uitermate geschikt om gevonden te worden, een nieuwe baan te zoeken of opdrachten voor je bedrijf binnen te halen.

LinkedIn voor dummies, 2e editie
succesvol solliciteren via linkedin boek

Boordevol tips voor het opbouwen van je netwerk. LinkedIn is het grootste zakelijke netwerk ter wereld. Wil jij weten hoe je het succesvol kunt inzetten? In dit boekje lees je hoe je een aantrekkelijk account opstelt en je doelen efficiënt realiseert. Je krijgt handige tips voor het opstellen van een bedrijfsprofie en ontdekt hoe je lid wordt van een groep.

Spring eruit met je sollicitatiebrief
beste sollicitatiebrief ooit

Een sollicitatiebrief maakt het verschil tussen wel of niet uitgenodigd worden en is daarmee een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen breken zich het hoofd over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er anders nu brieven steeds vaker per e-mail of webformulier verstuurd worden?

Jobmarketing 2.0
hoe moet je jobmarketen

Meer dan 35.000 exemplaren verkocht! Wachten tot er nieuw werk komt is geen optie. Je kunt het heft in eigen hand nemen en gaan ‘jobmarketen’. Want zo vind je sneller en actiever de baan die je wilt. Aan de hand van theorie, invuloefeningen, voorbeelden en samenvattingen legt Aaltje Vincent helder uit hoe je anno nu het beste kan zoeken naar de baan die jij wenst.

De beste boeken over solliciteren